-
Priprema30 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba20
Sastojci
Koraci
U tavi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati piletinu, luk, bijeli luk, papriku, 1/4 male kašike bijelog luka u granulama i 1/4 male kašike soli.
Pržiti 5-6 minuta. Skinuti s vatre i sačekati da se skroz ohladi.
U zdjelu dodati piletinu, krem sir, feta sir, koricu i sok od limuna. Izmiješati.
Kriškama hljeba odstraniti koru.
U multipraktik dodati kore od hljeba, suhi origano, papriku, 1/4 male kašike bijelog luka u granulama i parmzan. Pulsirati dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
Uz pomoć oklagije razvaljati kriške hljeba.
Svaku krišku namazati senfom a zatim dodati jednu kašiku punjenja i zarolati.
Rolnice umakati u mlijeko, a zatim u mrvice.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Peći 15-20 minuta.
Pileće rolnice
Sastojci
Follow The Directions
U tavi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati piletinu, luk, bijeli luk, papriku, 1/4 male kašike bijelog luka u granulama i 1/4 male kašike soli.
Pržiti 5-6 minuta. Skinuti s vatre i sačekati da se skroz ohladi.
U zdjelu dodati piletinu, krem sir, feta sir, koricu i sok od limuna. Izmiješati.
Kriškama hljeba odstraniti koru.
U multipraktik dodati kore od hljeba, suhi origano, papriku, 1/4 male kašike bijelog luka u granulama i parmzan. Pulsirati dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
Uz pomoć oklagije razvaljati kriške hljeba.
Svaku krišku namazati senfom a zatim dodati jednu kašiku punjenja i zarolati.
Rolnice umakati u mlijeko, a zatim u mrvice.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Peći 15-20 minuta.